Yaratma Savaşı

Tavsiye Edenler

Aubrey Marcus, Brian Koppelman, Daniel Pink, Derek Sivers, Joe Rogan, Lex Fridman, Marie Forleo, Ryan Holiday, Seth Godin, Soman Chainani

1_DHBi7ZyMw4y_U1gysyEFWQ.png

Kitabın Konusu

Yaratma Savaşı, yaratıcılığın doğasını, harekete geçmenin dirençle savaşını; mitolojiden, popüler kültüre, günlük hayatımızdan, en büyük hayallerimize kadar geniş bir alanda inceliyor.

En Çok Altı Çizilen Bölümler

“Korku donakalmanıza mı yol açıyor? Bu iyiye işaret. Korku iyidir. Kendinden şüphe etmek gibi, korku da bir göstergedir. Bize ne yapmamız gerektiğini söyler. Şu kuralı unutmayın: Bir işten ya da çağrıdan ne kadar korkuyorsak, onu gerçekten yapmamız gerektiğinden o kadar emin olabiliriz.”

“Bu hayattaki görevimiz kendimizi olmamız gerektiğini düşündüğümüz bir ideale göre şekillendirmek değil, gerçekte kim olduğumuzu bulmak ve onu gerçeğe dönüştürmektir.”

“İşimizi zengin olmak, ilgi çekmek ya da takdir görmek için değil, yalnızca o işin hakkını vermek adına iyi yapmalıyız.”

“Sanatın en önemli unsuru çalışmaktır. Her gün oturup denemek dışında hiçbir şeyin önemi yoktur.”

“Öncelik Yasası şunları öngörür: (a) Neyin acil olduğuyla neyin önemli olduğunu iyi ayırt etmeniz gerekir. (b) Önce önemli olanı yapmanız gerekir.”

“Tutkusunu keşfedip kendisini ona adayan sanatçı, bilmeden de olsa gönüllü olarak cehenneme girmiştir. Yalnızlık, reddedilmek, kendinden şüphe etmek, umutsuzluk, alay konusu olmak, aşağılanmak ve utanç duymakla dolu bir diyetle beslenmeye başlayacaktır.”

“Zannettiğimizden; ailemizin, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin düşündüğünden fazlası olduğumuzu keşfetmekten korkuyoruz. İçimizdeki sesin söylediği yeteneğe, o cesarete, dayanıklılığa, kapasiteye gerçekten sahip olmaktan korkuyoruz. Gemimizin rotasını değiştirmekten, vaat edilen topraklara ulaşıp oraya bayrağımızı dikmekten korkuyoruz. Korkuyoruz, çünkü doğruysa bildiğimiz her şeyden uzaklaşmamız, incecik bir zardan geçmemiz, canavarlara dönüşmemiz, canavarca davranmamız gerekecek.”

Kitabın Canlandırılmış Özeti

Previous
Previous

Kendime Düşünceler

Next
Next

High Output Management